Ben bu "Ulu" kelimsei ve "Yedi Ulu Ozan" kavramindan bisey anlamis degilim. Hangi Alevi ögretisinde yazar derki "Yedi Ulu Ozan" vardir? Bunu kim ideolojilestiriyor merak ediyorum dogrusu?
Sürekli bir "Yedi Ulu Ozan" söylemidir söylenip duruluyor burda ve bazi alevi sitelerinde. Sanki Alevilgin Türklük dini olmasi kanitlanmaya calisilirmiscasina bir cabayla yapilmaya calisilmasi beni düsündürüyor dogrusu.... Ozanlara bisey dedigim yok, sonsuz saygim var. Benim derdim onlarin türk resmi tezlerine ve ideolojisine alet edilme cabalari. "ULU" kelimeside sifat olarak önlerine eklenerek insanlarin itirazlari ve bu konudaki söyleceklerini önceden engellemek. Ulu diyerek zaten putlastiriliyor ve tabulastiriliyor. Ben buna karsiyim ve bu ozanlarin 7ye indirgenerek resmi ideolojinin enstrümanlari yapilmasina karsiyim. Ikinci bir konu iste mantikli bir sekilde biz Kürt alevilerinin aklina gelmiyor degil, söyleki; bir ozan onlar degil alevilik tarihinde ve yüzlerce binlerce ozan gelmis gitmistir.
Ben Dersimliyim ve ben Dersimde cocukklugumdan itibaren duydugum Kutsallarimiz vardi. Benim Babannem sabahlari kalktiginda doguya günese dogru dua ederdi kürtce. Düzgün Baba Günesin Dogdugu yönde hafif solda kalirdi. Ve benim babanem Ya Duzgin, Ya Star, Ya Heq, Ya Eli, Ya Mehemmed diye siralardi....
Ayrica Dersimde Evliyalar var bunlarin belli baslilari yine Baba Mansur, Kureys, Ali Dost ve daha bir cogu.
Ayrica Dersimde her dönem ozanlar olmustur ve sadece 20. yüzyilda yasayna ozanlardan Firik dede, Sile Qiz ve daha bir cok ozanlar vardir...