savas sürekli ezberletilmis laflarla konusanlar: bu zihniyet devam ettikce savas diliyle konusuldukca bu savas bitmez.. kan kanla temizlenmez.. öc almak, savasmak, 30 yildir bunlarri duymaktan bikmadiniz mi... böyle giderse yarin da öyle olacak ölen tüm gencler hayatinin baharinda toprga giriyor neden? cünkü bastakiler savasin diyor analar aglamis, genc fidanlar topraga düsmüs kimin umrunda siz hic üst düzey bir yetkilinin cocugunun öldügünü duydunuz mu duyamazsiniz cünkü ölüme gönderilenler yoksul halkin cocuklari türk kürt cerkez tek ortak noktalari yoksulluklari.. yukari tabakadan tik yok bir eksik bir fazla ne fark eder. hicbirinin üzüldügüne de inanmiyorum timsah gözyaslari döküyorlar koyun olan halki biraz daha bileleyelim diye daha cok tirmandiralim irkciligi, düsmanlastilalim birbirine yoksul halki ki neden diye sormasinlar....kürtler ve türkler bin yildir ayni cografyada yasadirlar.. ic ice gectiler ahmet ariifin dedigi gibi kiz alip kiz verip akraba oldular, tavuklari birbirine karisti evleri sirt sirta komsu oldular, yoksulluklarini, caresizliklerini paylastilar... ya simdi bilincli bir sekilde yürütülen politikalar sonunda düsman oldular birbirlerine.... bu zihniyetin agina düsmüs insanlar uyanin!! vatan sagolsun diyenler basinizi kaldirin benim evledim öldükten sonra bu vatan sag olmasin varsin... birazda üsttekiler vatani sag etsinler... hicbir sey daha önemli degildir insan hayatindan... bu savas bitsin baskalari ölmesin.... yoksa bugün yasayan ilerde birgün ölecekler icinde ayni cümleleri kurup duracaksiniz ve kisir döngü böyle devam edecek... ve agalar beyler yönetenler biyik altindan kis kis gülmeye devam edecekler halimize....